Navision in de cloud

Navision in de cloud

oktober 18, 2016

by — Posted in Software

Toen Navision ontwikkeld werd was het internet nog geen gemeengoed. Het werken in een cloud bestond nog helemaal niet. Wat is eigenlijk werken in de cloud? Wanneer u in een cloud werkt, dan betekent dat alle gegevens die u wilt opslaan opgeslagen worden op externe servers, zoals bijvoorbeeld de servers die Microsoft aanbiedt. Het idee hiervan is dat u zelf de opslag ruimte niet hoeft te hebben en dat u altijd bij uw gegevens kan zolang u toegang heeft tot het internet. De server kant zorgt voor het onderhoud aan de servers, en dat uw data veilig staat. Dat wil zeggen dat uw data beschermd is tegen een kapot gaande harde schijf en de server provider moet er voor zorgen dat uw data ook niet door derden ingezien kan worden.

De geschiedenis van Navision

Navision systeemNavision is eind jaren 80 ontwikkeld als MS-DOSĀ applicatie. Het doel van dit systeem was om bedrijven te helpen met het structureren en organiseren van hun bedrijfsprocessen. Over de jaren is Navision zo populair geworden dat Microsoft besloten heeft om het over te nemen, om Navision te integreren in hun Microsoft Dynamics pakket. Tevens is het tegenwoordig normaal dat bedrijven behoorlijke internet verbindingen hebben. En steeds vaker komt er de vraag of Navision in de cloud ook mogelijk is.

Werken in de cloud met Navision

Wanneer u een Microsoft Dynamics NAV pakket aanschaft, waarbij NAV staat voor Navision, dan biedt Microsoft u de mogelijkheid om in de Microsoft cloud te gaan werken. Dat betekent dat u altijd bij uw gegevens kan, zolang u internet hebt. Dus ook wanneer u bij een klant bent kan u in uw eigen ERP systeem kijken. U kan er ook voor kiezen om voor een andere cloud service te kiezen. ABC E Business staat klaar om uw Navision pakket op te zetten. Mocht u vragen hebben neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op!