Buurthuis

De leukste activiteiten die georganiseerd worden door een buurthuis

oktober 26, 2017

by — Posted in Activiteiten

Een antwoord op de vraag naar de leukste activiteiten die georganiseerd worden door een buurthuis is natuurlijk een heel persoonlijke. De ene gebruiker van een buurthuis zal kiezen voor een ruilbeurs van voetbalplaatjes of een knutselmiddag voor kinderen, een wat oudere bezoeker komt vooral voor een bingo voor 65-plussers of een uurtje bejaardengym.

Veel leuke activiteiten die het ene buurthuis in het aanbod heeft, is er weer niet bij een ander. De een heeft wel een bejaardensoos maar geen bibliotheekvoorziening, de ander heeft geen repetitie voor een koor maar wel een speel-o-theek waar ouders tegen een laag bedrag speelgoed kunnen huren. Zo is er voor elk wat wils, maar wat nou de leukste activiteiten zijn die georganiseerd worden door een buurthuis, is erg afhankelijk van onder andere persoonlijke voorkeuren en leeftijd.

Of activiteiten in een buurthuis leuk zijn hangt af van leeftijd en persoonlijke voorkeuren

Ook kan een buurthuis leuke of nuttige activiteiten aanbieden voor eenpersoonshuishoudens of eenoudergezinnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan projecten voor samen eten koken of de taken van een organisatie voor buitenschoolse opvang (BSO) die opereert vanuit een buurthuis.

Activiteiten kunnen ook een nuttige rol spelen voor de commerciƫle exploitatie van een buurthuis. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van een locatie voor een ontmoetingsplek voor singles of mensen met een bepaalde medische aandoening, een ruilbeurs van een landelijke organisatie, een cursusorganisator die een geschikte wekelijkse locatie wil of mensen die een ruimte nodig hebben voor een besloten feest. Al met al allemaal zaken waardoor u het aanbod van een buurthuis leuk kunt vinden.

Een eigentijdse woningcorporatie houdt zich niet alleen bezig met het aanbieden van huurwoningen, maar geeft ook om het woongenot rondom het woningaanbod. Een van de functies om het woonwelzijn van de huurders te vergroten is het spelen van een ondersteunende of zelfs actieve rol bij de buurthuizen in de wijken. Een voorbeeld van een leuk buurthuis in Enschede is Prismare.