Waar komen gelukspoppetjes vandaan?

Waar komen gelukspoppetjes vandaan?

oktober 18, 2016

by — Posted in webwinkelen

Gelukspoppetjes en andere gelukssymbolen komen voor in praktisch alle culturen. Van oudheid tot en met nu. Natuurlijk is het aanbod van nu echt ongeëvenaard. U kan nu van praktisch alle culturen zo de gelukspoppetjes kopen die bij u passen. Er zijn natuurlijk veel verschillende gelukssymbolen die andere effecten hebben.  Bekende westerse geluksdragers zijn het klavertje vier, het hoefijzer en het vlijtige bijtje. Maar er zijn veel meer verschillende gelukspoppetjes over de hele wereld.

Gelukspoppetjes uit Azië

Enkele gelukspoppetjesHoe verder u naar het oosten in Azië gaat, hoe diverser gelukspoppetjes u tegenkomt. In de Islamitische cultuur bestaan de gelukssymbolen vooral uit sieraden met een Koran tekst. In India ziet u vooral veel Hindoeïstische goden die geluk moeten brengen. Een van de bekendste voorbeelden van een Hindoeïstische god die geluk brengt is de Ganesha. Deze god met olifanten hoofd brengt wijsheid en beschermt reizigers. Ook zal u veel Boeddha beelden zien in deze cultuur, dit zijn over het algemeen Serene Boeddha beelden, waarbij de stand van de handen erg belangrijk is en verschillende betekenissen hebben. In China zijn er verschrikkelijk veel verschillende gelukspoppetjes en gelukssymbolen. Zo ziet u in China veelal de zogenaamde Lachende Boeddha, die geluk brengt als u over zijn dikke buik strijkt. Tevens brengen draken en bepaalde getallen geluk in China. In Japan ziet u weer veel katten die met of de linker of de rechter poot wuiven. Ook komen de Kokeshi dolls uit Japan.

Gelukspoppetjes uit Latijns Amerika

Naast dat er een hoop kleine gelukspoppetjes uit China komen, komen deze gelukspoppetjes ook erg vaak uit Mexico. Een ander typisch Latijns Amerikaanse geluksdrager zijn de Worrydolls. Deze gelukspoppetjes komen van oorsprong uit Guatamala. Het idee van een Worrydoll is dat u deze uw zorgen verteld en dat u deze daarna onder uw kussen legt. Het poppetje zal dan voor u zorgen maken zodat u dat zelf niet meer hoeft te doen. Voor kinderen werkt het heel goed wanneer u het poppetje voordat ze wakker worden onder het kussen weghaalt.

Wilt u gelukspoppetjes kopen, kijk dan eens in het ruime assortiment van LuckyTouch!