katalysator kopen op kenteken

katalysator op kenteken kopen

januari 9, 2018

by — Posted in Automotive

De katalysator is hét ideale middel van de afgelopen decennia om mens en natuur te behoeden tegen een hoge uitstoot van uitlaatgassen. Het is inmiddels een bekend en ingeburgerd auto-onderdeel. Door middel van het systeem van katalysator op kenteken kopen wordt een aanschaf steeds makkelijker voor de consument.

Als uw katalysator verouderd of kapot is, doe dan eerst 4-gastest uit de APK-procedure, dan weet u uw uitstootwaarden. Als u boven de geldende norm zit, is het raadzaam om een nieuwe katalysator te kopen. Een handige tip is dat u online een kentekencheck kan doen voor de katalysator. Hierdoor weet u meteen welk soort katalysator bij uw specifieke autotype en bouwjaar hoort.

De emissienormen worden elk jaar strenger, dus controleer of u nog wel de juiste katalysator heeft onder uw auto. Overweeg anders het katalysator op kenteken kopen. Maak daarbij altijd onderscheid tussen benzine-auto en een dieselauto: benzine kan alleen in combinatie met een driewegsysteem en diesel gaat uitsluitend door middel van een 2-wegkatalysator.

Kentekencheck handig bij aanschaf katalysator

Omdat een katalysator best prijzig kan zijn, is het handig om te weten wat nu eigenlijk de oorzaak voor de vervanging is. Zodra u op basis van de kentekencheck een nieuwe katalysator kunt gaan uitzoeken, weet u in ieder geval meteen dat deze aan de huidige emissie-eisen voldoen.

Ook moet de nieuwe katalysator zijn afgestemd op de eigenschappen van de motor, die op zijn beurt weer is afgestemd op de lambdasonde. Bij een katalysator die lukraak op een auto wordt gemonteerd is er een kans op een mismatch met alle gevolgen van dien. De verhouding tussen het uitlaatgassenmaximum en het goed laten draaien van de motor moeten in overeenstemming zijn. Controleer dus altijd het kenteken bij het kopen van een katalysator, dan weet u waar u aan toe bent en kunnen er in principe geen problemen ontstaan.